کندوهای هوشمند در تونس باعث نجات زنبورها و بهبود تولید می شوند

کندوهای هوشمند در تونس باعث نجات زنبورها و بهبود تولید می شوند

یک استارت آپ تونسی اپلیکیشن Smart Bee را ایجاد کرده است. این به زنبورداران کمک می کند تا سلامت دسته های خود را کنترل کنند و زنبورستان را با خطرات آب و هوایی تطبیق دهند

الیاس چبی با عجله به سمت «کندوهای هوشمند» خود رفت. زنبوردار به لطف اپلیکیشنی که 100% تونسی و پیشگام در شمال آفریقا بود، هشداری را در تلفن خود دریافت کرده بود. هدف آن جلوگیری از مرگ و میر بیش از حد زنبورها و بهینه سازی تولید عسل است.

در دامنه تپه ای در زمین خانواده اش در تستور، شمال غربی تونس، آقای چبی، 39 ساله، پنجره کندو را باز کرد و از طریق برنامه Smart Bee به دستگاه کوچک سفید رنگی شبیه به رمزگشا اشاره کرد که متغیرها را اندازه گیری می کند و به او در مورد هر حادثه ای هشدار می دهد. . استارت‌آپ تونسی، Beekeeper Tech، یک دستگاه حسگر مادون قرمز ایجاد کرده است که داده‌های مستمری را در مورد محیط زیست زنبورها و سلامت آنها با «قیمت مقرون‌به‌صرفه» ارائه می‌کند.

سنسورها رطوبت و دما و همچنین صداهایی که توسط حشرات ایجاد می شود را اندازه گیری می کنند. در صورت بروز مشکل، هشدار ارسال می شود. دستگاه ها حتی دارای مکان یاب GPS برای جلوگیری از سرقت کندو هستند. آقای چبی، یک حسابدار سابق که زنبورداری را در سال 2013 شروع کرد، گفت: «به لطف این، می‌توانم آرامش داشته باشم و بدانم چه اتفاقی در حال رخ دادن است.»

یک سوم قبل باخت

در همان سالی بود که گروهی از مهندسان جوان تونسی، قبل از راه‌اندازی Beekeeper Tech در سال 2016، ایده کنترل کندوهای زنبور از راه دور را مطرح کردند. مرحله بازاریابی تا سال 2020 شروع نشد. این راه‌اندازی تنها در نوع خود در شمال است. آفریقا و در حال حاضر بیش از هزار دستگاه هوشمند زنبور عسل، عمدتا در تونس و کشورهای همسایه فروخته است. به گفته مدیر عامل این شرکت، خالد بوچوچا، تقاضای قابل توجهی وجود دارد و این شرکت در حال آماده سازی 1500 سفارش برای مشتریان در تونس، لیبی، الجزایر، عربستان سعودی و حتی نیوزلند است.

دستگاه Smart Bee به‌روزرسانی‌های زمان واقعی را به رایانه مرکزی ارسال می‌کند، که داده‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کند و به زنبوردار کمک می‌کند تا سریع واکنش نشان دهد. آقای بوچوچا، 34 ساله، که شروع به کمک به پدرش، زنبوردار گاه به گاه، کرد، گفت: این فناوری “کارایی خود را در تونس و سایر کشورها ثابت کرده است”. بیشتر از لوموند آفریقا در تونس، مخالفت با رئیس جمهور کیس سعید تلاش می کند تا به قدرت برسد

در تونس نیز مانند هر جای دنیا، زنبورها با تهدیدات متعددی مانند تغییرات آب و هوایی، آلودگی و آفت کش ها مواجه هستند که باعث ناپدید شدن تعداد فزاینده ای از کلنی های زنبور عسل می شود. اطلاعات جمع آوری شده در مورد کندو نه تنها امکان ارزیابی سطح خطر را فراهم می کند، بلکه بهره وری هر ملکه و مقاومت آن در برابر تغییرات آب و هوایی را نیز امکان پذیر می کند.

این برنامه امکان شناسایی یک “کندو مدل” را به منظور اصلاح سویه ها و تکرار نحوه عملکرد آنها در زنبورستان فراهم می کند. هنگامی که زنبوردار از مشکلی مطلع می‌شود، می‌تواند کندوهای گرم شده را به مناطق خنک‌تر منتقل کند، آن‌هایی را که خیلی سرد هستند جدا کند، یا برای زنبورهایی که برای زمستان‌گذرانی ضعیف هستند، محلول قندی ارائه کنند. بیشتر در مورد این موضوع فقط مشترکین خفاش هایی که برای دور نگه داشتن جغدها وانمود می کنند که هورنت هستند

"حاکمیت غذایی"

قبل از استفاده از این برنامه، آقای چبی سالانه حدود 30 درصد از کهیرهای خود را به دلیل رطوبت و تغییرات ناگهانی دما از دست می داد. او گفت که از زمان اتصال در سال 2017، در طول مرحله آزمایش زنبور هوشمند، تنها 10 درصد از دست داده است «در بدترین حالت»

او گفت: «پیش از این، برخی از زنبورها به تدریج از بین می رفتند بدون اینکه من به سرعت متوجه شوم،» و خاطرنشان کرد که کار حرفه ای ها به دلیل «اقلیمی که دائماً در حال تغییر است» دشوار شده است. او گفت: «تونس تقریباً در تمام سال از خشکسالی رنج می برد، به این معنی که زیستگاه و غذای زنبورها ناپدید می شود.

سیستم «کندوی هوشمند» همچنین به او اجازه داده است که تولید خود را از 8 کیلوگرم به حدود 12 کیلوگرم عسل در هر کندو در سال افزایش دهد که افزایشی در حدود 50 درصد است. آقای چبی فقط دو دستگاه اسمارت بی با قیمت واحد حدود 300 دینار (92 یورو) دارد که به صورت دوره ای آنها را روی هر یک از 100 کندوی خود قرار می دهد، اما دوست دارد بتواند بیشتر خریداری کند.

ما به تجربه شما در استفاده از سایت علاقه مندیم. ارسال بازخورد بیشتر در مورد این موضوع فقط مشترکین تونس تلاش می کند یارانه های غذایی نامتعادل خود را اصلاح کند

این فناوری می تواند به ما کمک کند امنیت غذایی و حاکمیت خود را تقویت کنیم. منائور جمالی، محقق موسسه ملی زراعت، گفت: ما در دنیای پر از بیماری ها و جنگ ها به شدت به آن نیاز داریم. در تونس با جمعیتی در حدود 12 میلیون نفر، طبق گفته یک اتحادیه کشاورزی محلی، بخش زنبورستان حدود 13000 نفر را استخدام می کند و سالانه حدود 2800 تن عسل تولید می کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار موبایل
منوی اصلی x
X